Lämpökuvaus

Mitä lämpökuvaus on?

Lämpökuvauksen avulla on mahdollista tutkia asunnon tai rakennuksen rakenteiden piileviä virheitä ilman, että rakenteita puretaan. Lämpökuvat muodostetaan tuhansista infrapuna-antureiden tuloksista joten käytännössä yksi lämpökuva kertoo enemmän kuin tuhat pistemittausta.

Mitä lämpökuvaus kertoo?

Lämpökuvaus kertoo havainnollisesti mm. rakenteiden lämpöeristyksen ja tiiviyden kunnon, mikä toimii perustana esimerkiksi kuntoarvioissa tai korjaussuunnitelman teossa.

Lämpövuodot ja lämpökuvaus

Merkittävät ilma- ja lämpövuodot aiheuttavat asuntoon tai rakennukseen merkittäviä kosteus- ja sisäilmaongelmia unohtamatta asumismukavuutta. Lämpökuvauksien perusteella on mm. löydetty selkeitä syitä asukkaan tuntemille kylmille alueilla ja vedontunteelle. Selkeitä syitä ovat yleensä rakenteista olevat kohdat, joista lämpöeristeet ovat jääneet asentamatta ja virheelliset höyrysulkumuoviasennukset/-liitokset. Näiden virheiden korjaaminen vaatii asianmukaisen suunnitelman sekä valvontaa, että asiat tulevat kerralla tehtyä oikein ja pitkäkestoisiksi. Yleensä asukkaat huomaavat ilma- ja lämpövuotokorjauksien jälkeen, että pinnat tuntuvat normaalilämpöisiltä eikä asunnossa enää vedä. Kiistaton todiste lämpövuotokorjausten onnistumisesta on korjausten jälkeen tehdyt uudet lämpökuvaukset ja varsinkin sähkölämmitteisissä asunnoissa sähkölaskun pieneneminen, kun kylmän tunteen takia ei tarvitse pitää lämpöpattereita liian suurella teholla.

Suoritamme lämpökuvauksia, teemme korjaussuunnitelmia ja valvomme korjauksien toteutuksen. Ota yhteyttä, niin selvitetään asiasi yhdessä.

lämpökuvaus lattianraja

Lämpökuvaus ilmavuotoisesta lattianrajasta.

lämpökuvaus katonraja

Lämpökuvaus katonrajasta.

 

 

Comments are closed.