Märkätilavalvonta

Suomen rakennusmääräyskokoelman osan C2 mukaisesti märkätilalla tarkoitetaan huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu tilan käyttötarkoituksen vuoksi vedelle altiiksi ja jonka seinäpinnoille voi roiskua tai tiivistyä vettä. Käytännönesimerkkejä märkätiloista ovat kylpyhuoneet, vessat, kodinhoitohuoneet ja saunat.

Märkätilojen rakentamisessa tai remontointissa täytyy noudattaa erityistä huolellisuutta, koska virheiden seuraukset eivät ole sertifikaatti_numeropelkästään taloudellisesti vaan myös terveydellisesti merkittäviä. Liian usein saa kuulla kosteusvaurioista syntyvien homeongelmien aiheuttamista terveysongelmista. Taloudellisesti merkittäviä vahinkoja syntyy, kun esimerkiksi virheellisen vedeneristyksen takia vesi on päässyt kastelemaan rakenteita, ei pelkästään asukkaan vaan myös naapuriasuntojen rakenteita.

Tehokas tapa välttyä kosteusvaurioilta on pitää huolta siitä, että märkätilojen jokaisessa rakennusvaiheessa asiat tehdään hyvän rakennustavan sekä tuote- ja työohjeiden mukaisesti. On huomioitava, että jatkuvasti saadaan uutta tietoa parhoista tavoista rakentaa märkätiloja ja aikaisemmista riskirakenteista. Tästä johtuen on tärkeätä, että urakoitsilla on mahdollisuus kysyä neuvoja asiantuntijalta, jolle märkätilavalvonta on hallussa. Tällöin vältytään ns. omien sovellusten seuraamuksilta.

Spamasterilla seuraamme jatkuvasti alaamme ja kouluttaudumme, sekä koulutamme osaajia märkätilavalvonta alalle. Meillä on pitkä kokemus märkätilavalvonnasta ja kykenemme suunnittelemaan, konsultoimaan ja valvomaan märkätilaremontit tarvittaessa alusta loppuun. Märkätilavalvonta suoritetaan aina VTT:n sertifioiman märkätilavalvojan toimesta.

Tarjoamme asiakkaille heidän tarpeeseen sopivimman märkätilavalvonta ratkaisun. Pääasiassa asiakkaidemme (esimerkiksi isännöitsijät, kuluttajat ja rakennusliikkeet) tilaamat ratkaisut ovat

– vedeneristystarkastus

– märkätilavalvonta

– märkätilasuunnittelu ja -valvonta

Oheisessa taulukossa on kerätty kolmen märkätilavalvontapaketin sisällöt.

Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä, miten märkätilaprojektisi tulee parhaiten tehtyä.

märkätilavalvonta_sisältö

märkätilavalvonta

 

Comments are closed.